top of page
 • Juliette Rosenkamp

BLUE MONDAY zo pak je het goed aan!


Maandag 21 januari is het weer de jaarlijkse Blue Monday, volgens Britse psycholoog Cliff Arnal de meest depressieve dag van het jaar. De redenen? De feestdagen zijn voorbij, goede voornemens zijn alweer van de baan, het weer is slecht en hoewel er in december veel geld uitgegeven is, is het nieuwe salaris nog niet binnen. Bovendien zou men zich schuldig voelen over al het uitgegeven geld en alle genuttigde hapjes en drankjes tijdens de kerstvakantie. Kortom; één en al kommer en kwel.

Aangezien joie-de-vivre mijn levensmotto is, heb ik een lijst met tips gemaakt om deze meest depressieve dag ondanks alles toch nog goed door te komen. Deze tips zijn overigens niet alleen geschikt voor Blue Monday, maar voor elke andere dag als je even niet zo lekker in je vel zit.

 1. Vandaag geen gezonde, caloriearme of verantwoorde maaltijden. Ga naar de winkel en kies uit waar je echt zin in hebt. Natuurlijk kan dat toevallig ook iets gezonds zijn, maar als dat niet zo is: no problem. Je neemt alleen mee waar je trek in hebt. Of dat nu een cheeseburger, pasta, erwtensoep, popcorn of chocoladeijs is. En ja, dat kun je gerust meenemen naar je werk als lunch.

 2. Wie zegt dat je pas met borreltijd, circa 16.00u een wijntje mag? Een lunchwijntje is ook heerlijk en werkt ontspannend op een zware dag als deze. In Zuid-Europese landen dóen ze niet anders.

 3. Hoef je niet te werken of werk je vanuit huis? Kijk tussendoor loze programma's als Koffietijd, Dr Phil of een aflevering Friends op Comedy Central. Als je wel iets nuttigs aan het doen bent, zet je je favoriete lijst op Spotify aan. Of kies voor een sfeervolle, jazzy afspeellijst. Uiteraard steek je de kaarsjes en/of haard ook aan.

 4. Ruim eindelijk eens die werkkamer annex het rommelhok op, zoek je kledingkast uit of geef de keuken een grote schoonmaakbeurt. Het ruimt ook op in je hoofd. Geef jezelf uiteraard een schouderklopje voor al je nuttige werkzaamheden.

 5. Huisdieren zijn op dagen als deze een must. Wandel een extra rondje met je viervoeter, speel met de kittens of knuffel je oude crumpy cat. Iets met endorfinen, ofzo.

 6. Boek alvast de zomervakantie, of op zijn minst een kort tripje voor het voorjaar. Niets zo leuk als voorpret.

 7. Als je naar buiten gaat, zet je je zonnebril op. Wellicht kun je zonneschijn afdwingen.

 8. Spreek einde middag met een groep vriendinnen af voor een borrel en bitterballen. Vitamine W(ijn) en vitamine B(itterbal) zijn zeer essentieel voor je gemoedstoestand op donkere dagen als deze. Kinderen zijn ook van harte welkom. Geef ze een tosti, chocomelk en een I-pad en je hebt er geen kind aan ;-)

 9. Koken? Je gaat uit eten! Ofwel met die vriendinnen met wie je toch al in dat gezellige eetcafé zit, ofwel met manlief en/of kids bij een ongecompliceerd restaurant.

 10. Vroeg naar bed kan op andere dagen, als je je zeer verantwoord gedraagt. Vanavond kijk je minimaal drie afleveringen van je favoriete serie, kijk je al je gemiste programma's terug en top je af met een feelgood-movie. Uiteraard kan dit met je laptop in bed. Met de kat aan het voeteneind.

Op deze manier kom je Blue Monday echt wel door! Succes!

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page