top of page
  • Foto van schrijverJuliette Rosenkamp

WAT DOET JUSTRO MEDIAPRODUCTIES?

EEN KLEINE GREEP UIT DE MOGELIJKHEDEN DEEL 1: SEO WEBTEKSTEN

‘Wat doe jij dan precies?’ is een vraag die ik geregeld krijg. Mijn eerste antwoord is: ‘Ik schrijf.’ Uiteraard volgt daarna de vraag wát ik schrijf. Meestal begin ik met een kleine selectie, zoals voorbeelden van mijn kinderboeken en scripts. Terwijl ik met mijn eigen bedrijf veel meer doe. En ook al heb ik een eenmanszaak, ik werk ook vaak samen met andere ondernemers. Samen pakken we grotere projecten op waar verschillende disciplines voor nodig zijn.

Om de vraag ‘wat doe jij dan precies’ te beantwoorden, geef ik elke week een kijkje achter de schermen bij mijn onderneming, JuStRo mediaproducties. Deze week: SEO webteksten.


Een kennis van mij had mij aanbevolen bij zijn schoonzoon, die binnenkort start met een eigen praktijk in acupunctuur. Hij was op zoek naar iemand die een website kan maken, webteksten schrijft en een huisstijl kan ontwerpen. Nou lukt het mij prima om iemands passie in tekst om te zetten, maar het bouwen van een website – ik ben niet echt heel erg technisch 😉 – is niet zozeer mijn ding. (Mijn eigen website heb ik gewoon gemaakt met Wix.com. En als ik dat kan...! Afijn, ik dwaal af.) Ik werk daarom vaak samen met een communicatiebureau, waar ze de mooiste websites kunnen bouwen en in een handomdraai een pakkende huisstijl ontwerpen. Samen met deze club enthousiaste ondernemers maak ik een afspraak met de acupuncturist-in-spé.

Met z’n vijven zitten we om de tafel en sparren we over wat hij precies wil. Het blijkt algauw dat hij een rustige, eenvoudige website wil, waarin zijn favoriete kleuren blauw en groen verwerkt zijn. Voor de webteksten laat ik hem vertellen over zichzelf, zijn achtergrond, opleidingen, werkzaamheden tot nu toe en vooral over de behandelingen die hij graag wil doen, zodra zijn praktijk geopend is. Ik leer van alles over naaldjes, traditionele Chinese geneeskunde, meridianen en levensenergie.


Of ik zelf weleens een acupunctuurbehandeling ondergaan heb, wil hij weten. Ik antwoord ontkennend. Dan geeft hij mij de optie om het binnenkort gratis te proberen. Hij gaat zich namelijk naast de standaard acupunctuurbehandelingen ook richten op cosmetische acupunctuur. ‘Dat is hét alternatief voor botox,’ verzekert hij me. Interessant, dat wil ik zéker eens proberen. (Wie weet moet ik binnenkort dan wel mijn ID laten zien als ik een flesje wijn wil kopen. Je weet maar nooit!) Hij nodigt me uit voor een behandeling in november, zodat ik naast mijn webteksten ook mijn ervaringen kan schrijven voor zijn website. Bovendien kan ik tijdens mijn bezoek zijn praktijk en behandelkamer fotograferen. Deze foto’s zullen perfect zijn voor een sfeerimpressie op zijn website en social media-kanalen.


We spreken af dat ik aan de slag ga met het uitwerken van de webteksten, terwijl mijn collega-ondernemers zich richten op het ontwerpen van een logo en visitekaartjes en het bouwen van een website op basis van zijn wensen. We bieden hem de mogelijkheid om hem de eerste zes maanden te begeleiden en het uit handen nemen van allerhande klusjes op het gebied van communicatie, zoals het toevoegen van foto’s, extra webteksten, blogs, reviews en het opzetten van diverse social media bedrijfspagina’s. Dit is precies waar hij naar op zoek was, omdat hij de focus wil leggen op zijn werk: het geven van de acupunctuurbehandelingen. We maken een planning, verdelen de taken en zo lopen er aan het eind van de ochtend vijf tevreden ondernemers uit de vergaderruimte, die allemaal zin hebben om te starten met dit project – ieder op basis van zijn of haar eigen vakgebied.


Ben jij ondernemer en op zoek naar iemand die jouw passie kan omzetten in SEO webteksten voor jouw website? Neem dan contact op. Ik werk op basis van vaste tarieven, dus niet per uur of per woord. We spreken een vast tarief af waarvoor ik al jouw SEO webteksten schrijf. En als je feedback hebt, verwerk ik die kosteloos. Je komt dus niet voor verrassingen te staan. Ik hoor graag van je!Juliëtte Rosenkamp63 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page