top of page
  • Juliette Rosenkamp

Trends voor 2018


Het einde van het jaar is in zicht. Dat betekent de komende maand flink mijmeren en evalueren: hoe was 2017? Wat heb je allemaal meegemaakt? Was 2017 een succesvol jaar voor jou? Heb je genoten? Of was het misschien een minder geslaagd jaar? En daarbij komt ook de vraag: wat heeft het nieuwe jaar, 2018, in petto? Zelf heb ik een Zeer Belangrijke Gebeurtenis in 2018 op de planning staan. Ik ga namelijk trouwen! (En dat terwijl ik gezegd had ‘nooit meer te trouwen’. Ach, het leven zit vol verrassingen 😉)

Hoewel ik geen trendwatcher, noch een lifestyledeskundige ben, vind ik het toch leuk om vooruit te blikken op 2018 en aan te geven wat – volgens mij – trends gaan worden in het nieuwe jaar. Vorig jaar schreef ik een blog over de trends voor 2017. Benieuwd of ik de trends juist voorspeld had? Lees de blog dan hier terug.

Allereerst begin ik met het thema voor 2018. Een woord dat aangeeft wat voor jaar 2018 gaat worden. En het thema voor 2018 is … stralen!

En dan de trends. Hoe kom je 2018 hip & happening door?

Miniatuur = het nieuwe schattig Van miniatuurmeubeltjes tot miniatuurgereedschapjes, miniatuurboekjes, -serviesjes, -stoeltjes, -fietsjes en -knuffeltjes; alles wat je mooi, schattig of interessant vindt, heb je in 2018 als miniatuurtje. Desnoods begin je een nieuwe verzameling. Een miniatuurverzameling. Voordeel: het neemt weinig ruimte in beslag en de schattigheidsfactor is enorm!

Niks doen = de nieuwe hobby Waarom moet je altijd bezig zijn met iets (nuttigs)? Gewoon thuis lekker niksen, is de nieuwste hobby voor 2018. Niksen, zonder schuldgevoel!

Korte trips = het nieuwe reizen In plaats van een maandlang door Thailand trekken, zes weken naar Nieuw-Zeeland of de halve zomervakantie aan een van de Costa’s hangen, gaan we in 2018 vaker een kort reisje maken. Een lang weekend Londen, een midweek Milaan en in de herfst nog eens een paar dagen Wenen. Door vaker weg te gaan, heb je meer momenten om naar toe te leven. Bovendien laadt je batterij van een kort tripje ook weer helemaal op.

Elektronisch dampen = het nieuwe roken Rook je niet of ben je gestopt? Mooi! Dan helemaal niks veranderen! Maar voor alle rokers: de ouderwetse sigaret gaat verdwijnen. Elke zichzelf respecterende roker stapt over op elektronisch roken. Dampen, dus. Het staat niet alleen een stuk chiquer, het heeft tevens als voordelen dat het niet stinkt, je kleding en haar fris blijven ruiken en bovendien de mensen in je omgeving er geen last van hebben.

Pastelkleuren = het nieuwe kleurrijk Van babyblauw tot zachtroze, van lentegroen tot lichtgeel; pasteltinten zijn het helemaal in 2018. Voor je kleding, make-up en interieur. Van deze lieve zachte kleurtjes word je helemaal zen. Combineer ze met wit, zilver of goud.

Think small = is het nieuwe Think big In 2018 richten we ons meer op de kwaliteit in plaats van de kwantiteit.

Een social media-post met honderden likes zegt niks. Het gaat erom wíe je post geliket heeft. Beter drie likes van prominente personen, dan honderd van tante Betty’s. Beter een kleinschalig koffietentje met allure, waar mensen uit de buurt graag komen, dan een megacafé waar je drie kwartier op een tosti moet wachten. Die niet eens echt lekker smaakt. Kwaliteit, met zorg en aandacht voor het product, de dienst, de klant of het project.

Heb je aanvullingen op deze lijst? Weet jij iets wat echt een hit gaat worden in 2018? Laat dan zeker even een berichtje achter!

Fijne decembermaand gewenst!

62 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page